Akasya Acıbadem’de Kent isimli etap, mayıs ayında tamamlanıyor. 26 bin metrekarelik park ve biyolojik gölet projenin en çarpıcı yanlarından
Anadolu yakasında merkezi bir lokasyonda bulunan Akasya Acıbadem’in 58 bin metrekare yeşil alana sahip olması projeyi oldukça ayrıcalıklı kılıyor.
26 bin metrekarelik Central Park, 3 bin metrekare sosyal tesis alanları, 900 metrekare kumsallı havuz ve Göl Etabı içinde yer alan 7 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet proje dikkate değer özellikler arasında. Bu arada projenin Koru isimli etabı mayıs ayında tamamlanıyor
BİR BAKIŞTA
Projenin adı: Akasya Acıbadem.
Projenin lokasyonu: Acıbadem (Bulgurlu Mahallesi).
Yapan Şirket: Saf Gayrimenkul ( Sinpaş ve Akkök iştiraki).
Genel Müdürü: Oray Demirel.
Satış ve Pazarlama Koordinatörü: Tolga Bıyıklıoğlu.
İnşaata başlama tarihi: Haziran 2009.
Tamamlanma tarihi: Koru Etabı: Mayıs 2011, Göl Etabı: Aralık 2011, Kent Etabı: Haziran 2013.
Toplam arsa: 182 bin metrekare.
Toplam inşaat alanı: 630 bin metrekare.
Ticari alan: 83 bin metrekare.
Sosyal donatılar: 26 bin metrekarelik Central Park, 3 bin metrekare sosyal tesis alanları, 900 metrekare İstanbul’da bir ilk kumsallı havuz ve Göl Etabı içinde yer alan 7500 metrekarelik biyolojik gölet.
Konut bilgileri: 1+1 ’den 4.5+1’e kadar pek çok tipte 70 metrekare ile 450 metrekare arasında değişen toplam 1600 konut bulunuyor.
FİYATLAR NE DÜZEYDE?
Metrekare satış fiyatı: 5 bin 500 TL.
En ucuz ve en pahalı konut: 400 bin TL – 3 milyon 300 bin TL.
ULAŞIM İMKÂNLARI
En yakın okullar: Koru etabında ilköğretim okulu projesi, 200 metre uzaklıkta ise iki lise bulunuyor.
Havalimanlarına uzaklığı: Sabiha Gökçen’e 32, Atatürk Havalimanı’na 25 kilometre uzaklıkta.
Anayollara mesafesi: E-5 projenin yanı başında, TEM 4.5 kilometre uzaklığında bulunuyor.
www.ak-asya.com
0216 428 31 32
NASIL BİR YAŞAM OLANAĞI SUNUYOR?
Projenin en büyük özelliği lokasyonu ve doğal alanı çok geniş bir proje olması. Şehrin merkezinde bulunan Akasya Acıbadem’in 58 bin metrekare yeşil alana sahip olması dikkat çekiyor. Ayrıca Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Türkiye’ye ilk kez girecek olan markalar yer alacak.
Projedeki bir diğer ayırt edici özellik de en son dünyanın en yüksek kulesi unvanına sahip Dubai Mall’da açılan Kidzania Türkiye’nin kapılarını ilk kez Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açacak olması. Dünyada ‘edutainment’ olarak tanımlanan eğlenerek öğretme sistemine sahip bu çocuk ülkesi, para biriminden ulaşım araçlarına, şehir merkezinden sokaklarına kadar yetişkinlerin dünyasının sahip olduğu her detaya sahip bir şekilde tasarlanıyor. Kidzania’da çocuklar 4 saat boyunca kendilerine bir meslek seçiyorlar ve gün boyunca arkadaşlarıyla birlikte hayatı yaşıyorlar. Projede ayrıca anneler için fitness ve rekreasyon alanları düşünülürken babalar içinde bunları ek olarak konferans salonu ve golf sahası gibi faaliyet alanları eklendi.
Kendini finanse eden bir sistem kurulmalı
Dönüşümde küçük konut eleştirilerine işaret eden Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Baysal, daha küçük olsa bile kullanım kolaylığı taşıyan konutların zamanla herkesin tercihi haline geleceğini dile getirdi. Bu tür binaların yapılmasını, İstanbul’a yakışmayan görüntülerin sonunu getireceğini belirten Baysal, “Şehir içi ulaşımı kâbusa dönüştüren çarpık yapılaşmış bir kent yerine dikeyde yüksek katlı ama küçük alanlara kurulan binalar tercih edilmeli. Bu yolla insanlara daha fazla yaşamsal alan oluşturulur” diye konuştu.
Öte yandan İstanbulluların bir uçtan öbür uca kolayca ulaşılabilmesi nedeniyle kent merkezinden uzak mesafelerde de kolayca yeni kentler kurulacağını gündeme getiren Baysal, büyük ölçekli planlamalarla Maslak, Mecidiyeköy ve Esentepe’ye alternatif olarak yeni iş ve ticaret bölgeleri kurulabileceğini söyledi.
Ekonomik ömrünü tamamlayan ve depreme hazır olmayan yapı stokunun bölgeler halinde kamulaştırılıp yıkılmasını tavsiye eden Baysal, “Ortaya çıkan parseller birleştirilerek, çağdaş şehirciliğe uygun bir imar planlaması yapılmalı. Ulaşımı ve altyapısı çözülmüş parseller, TOKİ’nin müteahhitlerine uyguladığı usullere benzer yöntemlerle oluşturulan bir fona aktarılmalı. Burada belediyeler de söz sahibi olmalı. Sonraki kamulaştırma ve kentsel dönüşüm projelerine de aktarılması gereken kaynaklar çarpan etkisiyle artırılarak kendi yarattığı fonlarla işleyişini sürdüren bir sisteme dönüşmeli. Bu sistem, yıllara yayılarak disiplinli ve kurumsal bir altyapıyla çözüme kavuşturmalı” diye konuştu.
Dönüşüm reçetesi:
1- Bölgesel kamulaştırmalarla yıkımlar yapılmalı ve parseller birleştirilmeli.
2- Ulaşımı ve altyapısı çözülmüş parsellerde çağdaş şehirciliğe uygun imar planlaması yapılmalı.
3- Bir fon oluşturulmalı. Bu fon kendi işleyişini ve yeni dönüşümleri kurulan bir altyapı disipliniyle yıllar içinde çözmeli.
80 villaya özel ‘kış bahçesi’ projelendirdi
Eston Şehir’in 5’inci kısmında yer alan evler, makyajlanarak farklı bir görünüme kavuşturuldu. Tamamı villalardan oluşan projede yer alan 40 ikiz villadaki 80 konuta müşterilerden gelen talepler doğrultusunda ahşap kaplamalar, cam korkuluklar ve kış bahçeleri eklendi.
Tüketici isteklerini dinledik
Projelendirdikleri Bahçeşehir’de gerçekleştirilen 5’inci kısımda yedisi müstakil villa, 40’ı ikiz villa olmak üzere toplamda 87 konutun 80’inde bir takım değişikliklere gittiklerinin altını çizen Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, “Evlerin dış mimarilerinde yenilikler yaptık. Ahşap kaplama ve cam korkuluklar kullanıyoruz. Tüketici isteklerini ön plana çıkartarak kış bahçeleri yarattık. Geniş bahçelerin bulunduğu 5’inci kısımda, müstakil villaların bahçe alanı 250 metrekareden başlıyor” diye konuştu.
Milliyet