Şehirlerde ardı ardına yapılan çok katlı konut sitelerin yanında tek katlı ve bahçeli evlere olan talep gittikçe artırıyor. Alaçatı’da son 9 yılda 150 taş ev yapan ve Eylül ayında 50 konutluk “Köyiçi Taş Evler” projesine başlayan Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri “İnsanların son yıllarda doğal yaşam özlemiyle birlikte ev seçimleri de değişiyor, konutta taş devri yeniden başlıyor” diyor.
Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe bir yandan şehir merkezlerinde çok katlı apartmanlar yükselirken diğer taraftan doğal hayata duyulan özlemle, tek katlı ve bahçeli müstakil ev inşaatlarının sayısı hızla artıyor.
Sektörde 20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren ve son 9 yıldır Alaçatı’da yaptığı taş evlerle niş bir alana yönelen Veryeriler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, yaşamın her alanında olduğu gibi ev seçiminde de insanların doğal yaşama dönük olana ilgisinin arttığını belirtti. Alpan Veryeri, inşaat sektöründe yer aldıkları uzun yıllar içerisinde kendilerinin de çok katlı apartmanlar yaptıklarını ancak son yıllarda artan talepler doğrultusunda Alaçatı’da tek katlı ve bahçeli taş ev inşaatına yöneldiklerini anlattı.
Veryeri, son yıllarda insanların yiyeceklerinden giyeceklerine kadar her alanda tercihlerinin organik olana dönmesiyle birlikte ev seçimlerinde de tercihlerinin değiştiğini, inşaatta doğal malzeme olan taş devrinin yeniden başladığını söyledi.
Doğa dostu meskenler
Yaşamın giderek hızlandığı bir ortamda insanların eski, sıcak mahalle ortamlarını özler hale geldiğinin altını çizen Veryeri, şunları ifade etti:
“İnsanlar eskiden olduğu gibi kendine ait bahçesi olan ve komşuluk ilişkilerini yaşayabilecekleri, çocuklarını güven içinde büyütebilecekleri, mahalle sıcaklığının hakim olduğu bir yerleşim alanı istiyor. Biz taş evlerimizde bu ortamı sağlıyoruz. Ayrıca bilinçli tüketiciler doğaya zarar vermeden yaşamını sürdürmeye özen gösteriyor. Yaptığımız evlerde malzemenin taş olması, fazla enerji tüketimini de engelliyor. Taş bildiğiniz gibi yazın evlerde klima kullanmaksızın serin bir ortam sunarken kışın da ısıyı hapsederek sıcaklığı koruyor. Yüksek enerji tüketiminin tetiklediği küresel ısınma dikkate alındığında taş yapılar gelecekte doğa dostu meskenler olmaya da aday görünüyor.”
Alaçatı’da son 9 yılda yaptıkları 150 taş ev ve Eylül ayında startını verdikleri 50 konutluk “Köyiçi Taş Evler” projesi ile inşaat sektörünün niş bir alanında butik iş yaptıklarını vurgulayan Alpan Veryeri, “Bu ihtiyacı önceden görmek bize bu alanda öncü bir rol kazandırdı. Artan talep karşısında önümüzdeki senelerde de taş ev inşaatına devam edeceğiz” dedi.