Bina Kimlik Sistemi Nedir hayata geçiriliyor

Bina Kimlik Sistemi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirmiştir. Bina Kimlik Sistemi, Türkiye’de binaların güvenliğini ve kalitesini artırmak amacıyla oluşturulan bir sistemdir. Bu sistem, binaların QR kod ve RFID (çip) teknolojisi ile etiketlenerek, teknik verilerin online olarak kullanıcılarla paylaşılmasını sağlar. Sistem, coğrafi bilişim sistemleri ile entegre bir şekilde çalışarak, yapıların sürekli olarak izlenmesine olanak tanır.

Bina Kimlik Sistemi Nedir?

Bina Kimlik Sistemi (BKS), Türkiye’de yapıların QR kod ve RFID (çip) teknolojisi ile etiketlenerek izlenmesi, teknik verilerin online olarak kullanıcılarla paylaşılmasına imkân sağlayan, coğrafi bilişim sistemleri ile entegresyonlu bir yazılım otomasyon sistemidir.

BKS ile yapıların teknik ve genel bilgilerine, hem bina sahibi vatandaşlarca hem de kamu görevlileri tarafından erişilmesi sağlanmaktadır. Bu bilgiler arasında yapının adı, adresi, yapı sınıfı, yapı kullanım amacı, yapı ruhsat tarihi, yapı kullanma izin tarihi, yapının yapım yılı, yapının kat adedi, yapının toplam inşaat alanı, yapının toplam yapı hacmi, yapının statik projesi, yapının elektrik projesi, yapının mekanik projesi, yapının mimari projesi, yapının tesisat projeleri, yapının malzeme bilgileri gibi bilgiler yer almaktadır.

Türkiye’deki Yapıları Nasıl Etkiliyor?

Türkiye genelinde yapılan 144 bin yapının bu sisteme dahil olması, yapı güvenliğinde önemli bir adım olarak görülmektedir. Sistem sayesinde, yapıların periyodik bakımları daha etkin bir şekilde gerçekleştirilecek, ve olası yapısal sorunlar hızla tespit edilerek giderilebilecektir.

Diğer Emlak Haberleri için tıklayınız…..

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…